ΓΕΡΑΝΙ
Η παραλία με το νησί των Αγίων Θεοδώρων στό βάθος

Περιοχή
ΓΕΡΑΝΙΟΥ
Περιφέρεια: Κρήτη
Νομός: Χανίων
Επαρχία: Κυδωνίας
Κοινότητα: Γερανίου
Οδοιπορικό
Γεράνι
Μόδι
Μανωλιόπουλο
Λουτράκι
Βρύσες
Τουριστική Υποδομή
Χάρτης Περιοχής
Οδικός Χάρτης
Επιλογή Κειμένου


Η σελίδα αυτή είναι προσφορά της
Κοινότητας Γερανίου
. Πάνω στην παραλιακή αρτηρία Χανιά- Κίσσαμος, 14 χλμ δυτικά από τα Χανιά, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμό του Γερανίου. Είναι ένας οικισμός πού εκτείνεται από την γέφυρα του Πλατανιά, μέχρι τον οικισμό του Πύργου Ψιλονέρου.
2,5 χλμ ακτή, με όμορφες αμμουδερές δενδροφυτευμένες παραλίες, πού η κοινότητα Γερανιού φροντίζει να έχει πεντακάθαρες.


Δεν είναι τυχαίο πού οι παραλίες επιλέγονται, και βραβεύονται, με την Γαλάζια Σημαία.
Οι παραλίες είναι οργανωμένες, με ομπρέλες, καρέκλες, ντούς, w.c. σπόρ. Υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με πλήρως οργανωμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και μικρά συγκροτήματα με δωμάτια ή διαμερίσματα, προσφέροντας ποικιλία εναλλακτικών λύσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε επισκέπτη. Επίσης καταστήματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, Super Markets, bars, ταβέρνες, φροντίζουν, για την εξυπηρέτηση αλλά και την διασκέδαση των πολλών επισκεπτών του Κάτω Γερανίου.


Η διακλάδωση από το Κάτω Γεράνι πρός την ενδοχώρα

Αξίζει η διαμονή του επισκέπτη στο Γεράνι, όπου θά έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα γύρω χωριά ΒΡΥΣΣΕΣ, ΜΟΔΙ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΜΑΝΩΛΙΟΠΟΥΛΟ, πού βρίσκονται σε ακτίνα 10 περίπου χλμ, νότια προς την ενδοχώρα. Χωριά πού ετοιμάζονται να συμπτυχθούν σε ενιαίο δήμο, με έδρα το Γεράνι. Ετσι θα υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερο προγραμματισμό και παρέμβαση στην περιοχή ώστε να ω φεληθεί χωρίς να πληγεί η περιοχή από την τουριστική ανάπτυξη.
Ήδη η ανάπτυξη γίνεται προγραμματισμένα, βάσει πολεοδομικού χωροταξικού σχεδίου.


mail to interkriti© Interkriti 1997 interkriti's index